افضل وجبة افطار _ كوكتيل ميكس
ما هو افضل فطور صحي في الصباح
من الممكن تناول رقائق الفطير المصنعة من دقيق القمح مع الحليب هي طريقة مثالي لبداية يوم صحى ومميز ويكون جزءا من نظام صحى متوازن.
ماذا اكل في الصباح لانقاص الوزن؟
الدكتور. يقترح طهي بيضتين وبياض بيضة واحدة ( أو 4 بياض بيض) ، يمكنك إضافة السبانخ المفروم والفلفل الحلو المفروم والصلصة . تورتيلا كامل تحتوي على خمسة جرامات على الأقل من البروتين.
تبحثين عن اطباق تحمل قيمة غذائية عالية؟
اليكي محتويات وجبة إفطار شهية
ما هي افضل وجبة افطار؟
ما هو افضل فطور صحي متكامل؟
كيفية تحضير اسهل فطور صباحي؟
ماهي وجبة الإفطار الأكثر فائدة للرجال؟
ما هو فطور الصباح الصحي ؟
المقدمة
ابدأ يومك بإفطار صحى من الطبيعة.. أفضل 7 وجبات غنية بالبروتين ... في هذا المقالة اهم وافضل 7 أطعمة في وجبة الإفطار،وهي عبارة عن مجموعة أطعمة مشهورة وأساسية في وجبة الإفطار عموما وخصوصاً عند المصريين، فهي من الأطباق المحببة والاعتيادية ،التي ليس هناك غني عنها في وجبة الإفطار،فهي من أهم سبعة اطباق تكون موجودة بصفة أساسية.
7 : اطعمة في وجبة الفطور لصحة أفضل وحياة أطول
الطبق الاول،الفول المدمس
الفول المدمس طبعا مش محتاج تعريف دة الطعام رقم واحد مصر وبعض الدول العربية ويشتهر الفول المصري في غالبية الدول العربية المستوردة لة،وطالما هنتكلم عن الفول المدمس يبقي لازم نعرف أية هو الفول هو نبات يزرع في مختلف الأماكن.
في ريف مصر المحروسة،وهو من الاكلات الشعبيه الأساسية في مصر، ويعتمد الفول بعد طهيه علي بعض الاضافات أو بالبلدي كدة ( التحبيشة) اللي بتخلي طبق الفول حاجة تانية، اققولكم علي سر التحبيشة اللي تخلينا نعشق طبق الفول في وجبة الإفطار، ،،
تحضير الفول المدمس
اول حاجة بنحضر 2 كيلو فول ونغسلة كويس ونفرزة من اي شوائب أو حصي المهم يكون نظيف، وبعدين نضعهم في اناء الطهي سواء كان حلة عادية أو دماسة، بعدين نغطي الفول بالماء ونغطية ونتركة علي النار.
لمدة 45 دقيقة وأثناء الطهي لازم متابعة بالماء نزود، وممكن نضيف علية كمية بسيطة من العدس الاصفر، وحبات ارز خفيفة وبعد ما يتم طهي الفول ننزلة من علي النار، وبعدين نحضر التحبيشة أو الخلطة،،،
اول حاجة نحضر مقلاة ونضع فيها ربع كوب زيت زيتون ونتركة حتي يسخن وبعدين ننزل بمقدار 2ملعقة عصير الليمون ونتركة ثواني وبعدين ننزل بالقول بعد هرسة بملعقة خشبية، ونتركة دقيقة واحدة علي النار لما يغلي، وبعد كدة نكون محضرين الكمون المطحون مع الفلفل الاسود المطحون مع بعض التوابل والبهارات.
المشكلة، ونضيفهم علي الفول وهو لسة علي النار، ونغطية لمدة خمس دقائق، علي النار ،وبعدين ننزلة من علي النار ونتركه يبرد لمدة دقيقة ، وبعدين يتم وضعة في طبق التقديم ونضيف علية سلطة الطحينة تكون محضرة سابقا، وبعدين يتم عصر ليمونة واحدة علي الوجة ، ونرش رشة خفيفة من الشطة الحمراء المطحونة حسب الرغبة، وجربي با الطريقة دي هتعجبك اوى ويتم تناولة بجوار الاطباق اللي هنشرحها بعدين.
اقرا ايضا_ افضل 8 اكلات اقتصادية لمحاربة الغلاء _ كوكتيل ميكس
الطبق الثاني،الفلافل أو ( الطعمية)
ما هي سر الخلطة السحرية للفلافل؟
اتكلمنا عن الفول المدمس يبقي تاني حاجة لازم نتكلم عنها الفلافل أو الطعمية ودي تاني أكلة أساسية في وجبة الإفطار في مصر، وهقولكم ازاى نتناول الذ اقراص للفلافل، طبعا الخلطة ثابتة ما ينفعش نغير فيها حاجة ،غير الفول لان الفول ممكن يتحضر باشكال مختلفة ممكن بالزيت العادي وممكن بزيت الزيتون وممكن بالزيت الحار، كلا علي حسب رغبتة، وممكن بالليمون والبهارات، وممكن بالتسبيكة بالطماطم.
والبصل وممكن في الخلاط بالطحينة والتوابل، أما الفلافل فالخلطة بتاعتها ثابتة بعد ما نحضر كمية الفول اللي هنحضرها للفلافل نغسلها كويس ونضيف عليهم الكذبرة الخضراء مقطعة وحوالي اربع أو خمس فصوص ثوم مهروسة و2 بصلة مفرومة.
ويتم فرم الفول بالخلطة، وبعدين التحضير للقلي هيبقي عن طريق إحضار ربع كوب كزبرة مطحونة ناشفة ورشة شطة خفيفة حسب الرغبة ونملح العجينة حسب الرغبة وبعدين نضع المقلاة بها زيت يفضل يكون زيت الذرة ونتركة.
لما يسخن كويس، ونشكل من العجينة، الفلافل علي شكل أقراص ونغمس اليد في الماء اولا ثم يتم الغمس في السمسم المحمص ونضع علي وجة قرص الفلافل السمسم ويتم وضعة في الزيت علي النار وتطبق الطريقة ،علي باقي الكمية، وبعدين نضع الفلافل بعد القلي في الزيت علي طبق التقديم بة ورق المطبخ ليتم إزالة الزيت الزائد من الفلافل ، ويتم تناول الفلافل بجانب طبق الفول اللي حضرناة قبل كدة، وبجانب اللي جاري الحديث عنة.
الطبق الثالث،المش الفلاحي
الطبق الثالث معانا هو المش الفلاحي، أو الجبنة القديمة ومى من اشهر الاكلات الشعبيه الموجودة في قري مصر في الريف وتحضر الجبنة القديمة أو المش الفلاحي، من خميرة المش أو الملاح اللي بيتم وضع قطع الجبنة البلدي أو الفلاحي، فيه ويتم إضافة خمس الي ست قرون شطة خضراء.
مقطعه عليها وبعدين يتم اضافة حبات خفيفة من الملح، ويتم تغطية الإناء الفخار لمدة معينة حتي تتجانس جميع المكونات مع الجبن البلدي ،وتاكل اجمل طبق جبنة قديمة أو مش فلاحي، معروف في الريف عموما هذا الطبق اللذيذ وخصوصاً في صعيد مصر حيث يتم تناولة مع العسل الاسود، والفطير المشلتت الفلاحي بالسمنة البلدى، وكثير من سكان المدن والوجة البحري.
من مصر يشتاقون لهذا الطبق اللذيذ الفاتح للشهية حيث تظل قطع الجبن في، التتبيلة الخاصة بالمش فترة من الوقت ، مما يجعلها تمتزج مع الخلطة المتبلة ويعطيها مذاق رائع، ويكون عليها الطلب دائما في فصل الشتاء لكونها تحتوي علي مكونات تساعد علي الشعور بالدفء ، ويتم تناولة مع الفول المدمس والفلافل ، اللذان تم تحضيرهما سابقا.
الطبق الرابع ،الباذنجان المقلي المحشو بالخلطة
كيفية تحضير الباذنجان المقلي بخلطة الثوم والفلفل الحار؟
الطبق الرابع معانا هو الباذنجان المحشو بالخلطة ، وهو عبارة عن باذنجان بلدى رفيع يتم غسيلة بالماء جيدا وإزالة الرؤؤس الخضراء منة ويتم تقطيعة بالعرض علي حسب الرغبة وشقة من المنتصف بالطول ويوضع في المقلاة بها زيت الذرة ويتم قلية وبعدين نخرجة من الزيت علي ورق المطبخ لإزالة الزيت الزائد، ونأتي الي الخطوة التالية ،في،
تحضير الخلطة
وهي عبارة عن خمس فصوص ثوم مهروس جيدا وحوالي اربع او خمس قرون فلفل شطة خضراء مقطعة قطع صغيرة، واربع ثمرات طماطم مقطعة مكعبات، وقليل من الملح مع رشة شطة حمراء واثنين ملعقة من الفلفل الاسود المطحون، واتنين ملعقة كمون مطحون، وممكن ملعقة كذبرة مطحونة ،وملعقة بهارات ويتم مزج جميع المكونات مع بعض بملعقة خشبية جيدا.
وبعدين اخر حاجة نضيف علي الخلطة حوالي ربع كوب عصير ليمون طازج، ونقلبها كويس ثم يتم حشي الباذنجان بالخلطة،عن طريق وضع كمية مناسبة داخل الباذنجان المقلي سابقا ثم يتم رصة أو ترتيبة في طبق التقديم وبعد الانتهاء يتم رش عصير الليمون الطازج مرة أخري علي وجة الطبق علي الباذنجان المحشو بالخلطة ويتم تقديمة مع طبق الفول المدمس والفلافل ،والمش الفلاحي.
الطبق الخامس، الشكشوكة
ما هي الطريقه المثالية للشكشوكة؟
أما الطبق الخامس معانا هو الشكسوكة، وهية وصفة مش جديدة معروفة من مدة، والطبقة دة بيتكون من عدة مكونات كلها موجودة ومتوفرة في البيت وهي عبارة عن،،
المقادير
● هنحضر أربع قرون فلفل اخضر حراق
مقطعة أو مفرومة.
● تنحصر خمس بيضات.
● عدد اربع ثمرات طماطم مقطعة.
● ملعقة فلفل اسود مطحون.
● ملعقتين بهارات مشكلة.
● ملعقة ملح متوسطة.
● ملعقتين زيت زيتون كبيرة.
● 2 بصلة مفروم نحضر أربع قرون
فلفل اخضر حراق مقطعة أو مفرومة.
● تنحصر خمس بيضات.
● عدد اربع ثمرات طماطم مقطعة.
● ملعقة فلفل اسود مطحون.
● ملعقتين بهارات مشكلة.
● ملعقة ملح.
● ملعقتين زيت زيتون كبيرة.
● 2 بصلة مفرومة.
طريقة التحضير
يتم تحضير مقلاة واسعة ونضع بها زيت الزيتون ونتركة يسخن ثم نضيف البصل المفروم ونقلبة حتي يتغير لونة الي الأصفر الفاتح، ثم نضيف الفلفل المقطع الحار ويتم التقليب حتي ينضج ثم نخفق البيض جيدا في طبق خارجي ونضيفة علي البصل والفلفل ثم نقلب الخليط قليلا.
ثم نضيف الطماطم المقطعة ونستمر في التقليب حتي يتم مزج المكونات جيدا، ونضيف الملح والفلفل والبهارات المشكلة ، وتغطي لمدة دقيقتين أو ثلاث دقائق ثم يتم تنزيلها من علي النار ونضع الخليط في طبق التقديم بجانب الاطباق السابقة.
اقرأ أيضاً_ طريقة عمل اسرع اكلة _ تعرفي علي 8 وصفات سريعه
_ الطبق السادس،الجبنه القريش المخلوطة بالطماطم
الطبق السادس با اسهل من اللي حضرناة وهو عبارة عن ثلاث الي اربع قطع جبنة قريش ويتم هرسها وإضافة الطماطم والخيار المقطع مكعبات صغيرة ثم نضيف الزيتون مقطع شرائح رفيعة، وبعض ثمرات من الفلفل الرومي المفروم والبقدونس الاخضر وبعض ورقات من النعناع حسب الرغبة ثم تقلب المكونات جيدا ونضيف علي وجة الطبق ملعقتين زيت الزيتون ثم يتم اضافة رشة من الشطة المطحونة ويقدم الطبق مع الاطباق السابقة.
الطبق السابع،خلطة الباذنجان المقلي المتبلة
ما هي خلطة الباذنجان المتبلة؟
أما عن الطبق السابع والاخير فهو عبارة عن عدد ثمرتين من الباذنجان الرومي يتم التقشير بواسطة سكينة حادة ويتم إزالة الرؤوس الخضراء ثم نقطعها شرائح ونغمسهم في الدقيق ويتم وضعهم في المقلاة حتي يصبح لونهم يميل الي الاصفرار ثم نقطع الفلفل الرومي شرائح أيضا ويتم وضعهم في الزيت ليتم قليهم بعد الباذنجان، ثم نحضر اربع حبات طماطم مقطعة شرائح ويتم قليهم بعد الفلفل في الزيت ثم نضع الباذنجان المقلي والفلفل.
والطماطم في الخلاط ونضيف إليهم بعض التوابل المشكلة والبهارات ، ونصف ملعقة ملح ابيض ثم نخلطهم جيدا في الخلاط ويتم وضع الخليط في طبق التقديم ونضيف علية ملعقتين زيت الزيتون علي وجة الطبق ويتم وضع ملعقتين عصير الليمون عليهم ثم بعض ورقات مقطعة من الشبت، والبقدونس، والخضرة المشكلة ويقدم بجانب الاطباق السابقة وهو آخر طبق معانا ليكتمل بذلك وجبة إفطار كاملة شهية.
الفطير المشلتت الفلاحي
ما هي طريقة عمل الفطير المشلتت؟
أما بالنسبة للفطير المشلتت عبارة عن رقائق من عجينة معينة يتم عجنها وتفرد قطع العجينة علي منضدة بالعود الخشبي مجهز لهذا الغرض، ثم يتم رش عدد ملعقتين سمنة بلدى بين الطبقات ثم يرص في صواني الفرن للخبز بعد دهن الصواني بالزيت العادى أو زيت الذرة ونتركة علي درجة حرارة 180 درجة مئوية لمدة من 15 الي 20 دقيقة مع خفض الحرارة تدريجيا، ثم يقدم مع عسل النحل أو العسل الاسود والجبنة القديمة وحبات الزيتون المخلل.
تعليقات: (0) إضافة تعليق